Dünyaya Açılmak İsteyen KOBİ'lerimizin Yanındayız

Tüm Kampanyalar

VakıfBank'ın desteğiyle, dünyanın lider e-ticaret platformu alibaba.com'da KOBİ'lerimiz dünyaya açılacak, dijital dünyada söz sahibi olacak.


VakıfBank, Dünyanın e-ticaret Lideri Olan Alibaba.com’a Üyelik Desteği ile KOBİ’lerin Yanında!

KOBİ’lerimizin gelişimi için VakıfBank olarak Alibaba.com ve TOBB ile bir protokol imzaladık. Buna göre;

Tüzel nitelikli ticari müşterilerimizin ihracat hedeflerine ulaşmasına destek olmak, var olan ihracatçılarımızın ihracat hacimlerini ve eriştiği pazarların sayısını artırmak, ihracat potansiyeli olan firmaların ihracat yapmasını sağlayarak yeni ihracat yıldızları yaratmak için T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan %80 ‘lik yıllık üyelik bedeli desteğine ilave olarak kalan %20’lik bedeli VAKIFBANK karşılamaktadır.

KOBİ’ler lider e-ticaret platformu olan Alibaba.com’da mağaza oluşturarak ürünlerini sitede teşhir edebilecek ve siparişlerini bu platform üzerinden alarak alıcılar ile iletişim kurabileceklerdir.

VakıfBank, KOBİ’lere Alibaba.com Sitesine Ücretsiz Olarak Üye Olma İmkanı Sunuyor!

Alibaba.com, 190 bölge ve ülkede, 260 milyondan fazla kayıtlı üyesi ile 11 farklı dil seçeneği sunan dünyanın lider işletmeler arası (B2B) elektronik ticaret sitesidir.

Bankamız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Alibaba.com arasında imzalanan protokol kapsamında, TOBB’a bağlı oda/borsa üyesi işletmelere Alibaba.com platformunda ücretsiz olarak 1 yıllık üyelik desteği sağlanacaktır.

Bu desteğimiz ile üye olduğunuz Dünyada lider konumda yer alan E-Ticaret platformu Alibaba.com üzerinden 190 bölge ve ülkede ürünlerinizi satmak için alıcılar ile iletişim kurma fırsatı yakalayacaksınız.

Detaylı bilgi için en yakın VakıfBank Şubesine bekleriz.

*Yalnızca tüzel kişi işletmeler başvurabilir.

Hemen Başvur
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

1. SORU: TOBB PROJESİ NEDİR? KİMLER YARARLANABİLİR?

CEVAP: TOBB PROJESİ, ALİBABA.COM TR TEMSİLCİSİ E-GLOBER İLE TOBB ARASINDA EKONOMİ BAKANLIĞI E-TİCARET SİTELERİNE ÜYELİK TEŞVİĞİ KAPSAMINDA TOBB ÜYESİ FİRMALARIN ALİBABA.COM’A GLOBAL GOLD SUPPLIER (GGS) ÜYELİK GERÇEKLEŞTİRMESİ AMACIYLA İMZALANMIŞTIR. BU ANLAŞMA İLE BİRLİKTE, ALİBABA.COM’A ÜYE OLARAK ÜRÜNLERİNİ TÜM DÜNYAYA SATMAK İSTEYEN FİRMALAR, ALİBABA.COM GGS ÜYELİĞİNE %80 PEŞİN TEŞVİKLİ OLARAK ÜYE OLABİLECEKLERDİR. TOBB ÜYESİ LİMİTED, ANONİM, KOLLEKTİF VE KOMANDİT UNVANI TAŞIYAN FİRMALAR YARARLANABİLİRLER.


2. SORU: TEŞVİK SÜRESİ VE TEŞVİK HAKKI

CEVAP: 24.11.2016 TARİHİNDE YAYINLANAN TEBLİĞ GEREĞİNCE TOPLU ÜYELİK SÜRECİNDE FİRMALARIN TEŞVİK HAKLARI YENİDEN DÜZENLENMİŞTİR. TOPLU ÜYELİK TEŞVİK SÜRECİNDE HER BİR FİRMANIN, BİR E-TİCARET SİTESİ İÇİN 3 FARKLI YIL İÇİN TEŞVİK HAKKI BULUNMAKTADIR.


3. SORU: ŞAHIS FİRMAM VAR, ÜYE OLABİLİR MİYİM?

CEVAP: HAYIR. SADECE TÜZEL KİŞİ İŞLETMETMELER YARARLANABİLİR. AYRICA ÜYE OLACAK ŞİRKETİN TOBB ÜYESİ OLMASI ŞARTTIR.


4. SORU: ALİBABA.COM NEDİR?

CEVAP: DÜNYANIN LİDER VE İŞLETMELER ARASI E-TİCARET PLATFORMU OLAN ALİBABA.COM, 260 MİLYONDAN FAZLA ÜYEYE ÜRÜNLERİNİZİ SATABİLECEĞİNİZ, 40’TAN FAZLA SEKTÖRDE HAM MADDE, YARI MAMÜL VE TAM MAMÜL DAHİL HER ŞEYİN TİCARETİNİN YAPILDIĞI ULUSLARARASI PAZARYERİ PLATFORMUDUR. ALİBABA.COM TARAFINDAN ONAYLANMIŞ SANAL MAĞAZANIZ ÜZERİNDEN ÜRÜNLERİNİZİ 7/24, İSTERSENİZ CEP TELEFONUNUZLA DAHİ 190’DAN FAZLA ÜLKE VE BÖLGEDEN MİLYONLARCA ALICIYA SUNABİLİR, ALICILAR TARAFINDAN SİSTEME BIRAKILMIŞ HAZIR ALIM TALEPLERİNE ULAŞABİLİR VE TİCARETE HEMEN BAŞLAYABİLİRSİNİZ.


5. SORU: ÜYELİĞİM ÖDEME YAPTIKTAN SONRA HEMEN AÇILACAK MI?

CEVAP: LİSTELER TOBB – EKONOMİ BAKANLIĞI ONAYINDAN GEÇTİKTEN SONRA, ALİBABA.COM TARAFINDAN ÜYELİK TESCİL SÜRECİNİZ BAŞLATILACAKTIR. BU TESCİL/DENETİM SÜRECİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN FİRMALARIN ÜYELİKLERİ AKTİF EDİLECEKTİR.


6. SORU: ÜYELİK SÜRECİ NASIL İŞLER?

CEVAP: ÖNCELİKLE FİRMANIZIN TOBB’A BAĞLI ODALARA ÜYE OLMASI GEREKMEKTEDİR. SONRASINDA TARAFINIZA SÖZLEŞMELER GÖNDERİLECEKTİR. SİSTEM ÜZERİNDEN SÖZLEŞMELERİNİZİ ONAYLADIKTAN SONRA, LİSTELER GRUPLAR HALİNDE TOBB– EKONOMİ BAKANLIĞI ONAYINDAN GEÇTİKTEN SONRA, ALİBABA.COM TARAFINDAN ÜYELİK TESCİL SÜRECİNİZ BAŞLATILACAKTIR.DENETİM SÜRECİ 4-6 HAFTA ARASI SÜREBİLMEKTEDİR.


7. SORU: DAHA ÖNCE TİM PROJESİNDEN YARARLANDIM, ŞİMDİ TOBB PROJESİNDEN YARARLANABİLİR MİYİM?

CEVAP: EVET. GEÇMİŞ DÖNEMLERDE TİM ÜZERİNDEN ÜYELİK ALAN FİRMALAR TOBB PROJESİNDEN ÜYELİKLERİNİ YENİLEYEBİLİRLER.


8. SORU: ÜYELİĞİMİ TOBB VE EKONOMİ BAKANLIĞI ONAYLAR DENETİM SÜRECİNDE ALİBABA.COM ONAYLANMAZ İSE SÜREÇ NASIL İŞLER?

CEVAP: EĞER ÜYELİK OLUMLU SONUÇLANMAZ İSE TOBB PROJESİ KAPSAMINDA DENETİM SÜRECİNİN HİZMET BEDELİ OLAN 100$ + KDV TRADEFIVE TARAFINDAN KARŞILANMAKTADIR. TARAFINIZA HİÇBİR ÜCRET YANSILTILMAYACAKTIR.


9. SORU: BAKANLIK ONAY SÜRECİNİ BEKLEMEMEK İÇİN ÜYELİK BEDELİNİN %20’SİNİ TOBB’A GERİ KALAN KISMINIDA E-GLOBER’A ÖDESEM ÜYELİĞİM ERKEN AÇILIR MI? ONAYLANDIKTAN SONRA E-GLOBER %80 ÖDEMEYİ FİRMAMA İADE EDER Mİ?

CEVAP: EĞER ÜYELİĞİN ERKEN AÇILMASINI TALEBİNDE BULUNULUYORSA TEŞVİKSİZ DİREKT SATIŞ TERCİH EDİLEBİLİNİR. BÖYLELİKLE TEŞVİK ONAY SÜRECİ OLMADAN 2-5 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE ÜYELİK DENETİM SÜRECİ TAMAMLANIR.


10. SORU: %80 EKONOMİ BAKANLIĞI TEŞVİĞİNE EK VAKIFBANK TEŞVİĞİNDEN NASIL YARARLANABİLİRİM?

CEVAP:  %80 EB TEŞVİĞİNE EK OLARAK %20 VAKIFBANK TEŞVİĞİ ALARAK %100 TEŞVİKLİ ÜYE OLABİLMENİZ İÇİN ÖNCELİKLE VAKIFBANK ŞUBELERİ ÜZERİNDEN TEŞVİK BAŞVURUSU YAPMANIZ GEREKMETEDİR. TEŞVİK BAŞVURU SONUCUNUZUN OLUMLU OLMASI DURUMUNDA +%20 TEŞVİK BAŞVURUNUZU TAMAMLAYABİLİRSİNİZ. VAKIFBANK ŞUBESİNDEKİ İŞLEMLERİNİZİN ARDINDAN E-GLOBER MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ FİRMANIZLA İLETİŞİME GEÇEREK ÜYELİK SÜREÇLERİNİZİ BAŞLATACAKTIR.


11. SORU: VAKIFBANK EK DESTEĞİNDEN YARARLANMAK İÇİN VAKIFBANK MÜŞTERİSİ OLMAM YETERLİ Mİ?

CEVAP: VAKIFBANK MÜŞTERİSİ OLUN YA DA OLMAYIN TÜZEL KİŞİ İŞLETMEYSENİZ VAKIFBANK ŞUBESİNDEKİ İŞLEMLERİNİZİN ARDINDAN E-GLOBER MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ FİRMANIZLA İLETİŞİME GEÇEREK ÜYELİK SÜREÇLERİNİZİ BAŞLATACAKTIR.


12. SORU: VAKIFBANK’A ÖDEME İÇİN FATURA KESECEK MİYİM?

CEVAP:
EVET. VAKIFBANK’IN FİRMANIZIN ÜYE KATILIM PAYINI KARŞILAYABİLMESİ İÇN, FİRMANIZIN VAKIFBANK’A FATURA KESMESİ GEREKMEKTEDİR.


13. SORU: SÖZLEŞMELERİMİ VE ÖDEMELERİMİ TAMAMLADIM, ÜYELİK YILIM HEMEN BAŞLAR MI?

CEVAP:
TÜM ONAY SÜREÇLERİ VE DENETİM SÜRECİ TAMAMLANDIKTAN SONRA YANİ ÜYELİĞİNİZ AKTİF HALE GELDİKTEN SONRA 12 AY BOYUNCA KULLANABİLECEĞİNİZ ÜYELİK SÜRECİNİZ BAŞLAMIŞ OLUR.

Alibaba.com Eğitim Platformu

Aşağıda yer alan linklerden eğitim videoları ve dokümanlara ulaşabilirsiniz;

Alibaba.com Platform Kullanım Kılavuzu
Alibaba.com Eğitim Videoları

Alibaba.com İletişim

Alibaba.com’un Türkiye’de tek iş ortağı olan E-Glober ile İletişim kurmak için;

E-Glober web sitesine erişmek için tıklayınız.


E-Glober çağrı merkezi numarası: 0212 709 69 64